VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: centrale verdedigers

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: centrale verdedigers

24-12-2019 09:00
90

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie tot nu toe horen. Dit keer een dubbele verkiezing: de twee centrale verdedigers.

We hebben acht verdedigers genomineerd, waarvan er twee een plekje in ons Elftal van de Eerste Seizoenshelft krijgen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. De twee verdedigers met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in de sterren-XI van de eerste seizoenshelft van 2019/20. Dit zijn de genomineerden.

Sebastian Holmén (Willem II)
Toch wel een revelatie in de Eredivisie dit seizoen. Kwam gratis over van Dinamo Moskou en blijkt een schot in de roos te zijn voor Willem II. Is een van de beste centrale verdedigers in de eerste seizoenshelft van de Eredivisie en draagt daarmee flink bij aan het verrassende seizoen van de Tilburgers.



Stijn Wuytens (AZ)
Is de enige constante factor in de defensie van AZ, dat slechts elf tegendoelpunten kreeg en daarmee de minst gepasseerde ploeg van de Eredivisie is. Waar Ron Vlaar veel wedstrijden miste door blessures en ook Pantelis Hatzidiakos inmiddels met een zware blessure is afgehaakt, blijft Wuytens met diverse verdedigingspartners naast hem fier overeind staan.



Sven Botman (sc Heerenveen)
Aan een stormachtige ontwikkeling bezig dit seizoen. Is pas negentien jaar, met alleen een jaartje ervaring in de Keuken Kampioen Divisie in zijn broekzak. Daar voelt de huurling van Ajax echter niets van. Met twee goals ook nog eens aanvallend van waarde.



Daley Blind (Ajax)
De defensieve leider met en zonder bal van Ajax. Begon het seizoen als middenvelder maar werd al heel snel terug naar het centrum van de verdediging gehaald door Erik ten Hag. Zonder Frenkie de Jong, moet Blind van achteruit nu het spel maken, en dat doet hij met ervaring en klasse. Laten we hopen dat hij snel weer gezond en wel op het veld kan staan.

Marcos Senesi (Feyenoord)
Had een stroeve start van het seizoen met een trainer die hem wekenlang op de bank liet zitten wegens aanpassingsproblemen. Senesi is de laatste weken echter volledig opgeleefd onder interim-coach Dick Advocaat, laat defensief uitstekend spel zien en pikte tegen RKC Waalwijk (3-2) ook nog een cruciaal goaltje mee in de slotfase.



Justin Hoogma (FC Utrecht)
Heeft een aantal jaar in Duitsland geroken aan het verdedigingsvak en laat de groei die hij heeft doorgemaakt wekelijks zien op het veld bij FC Utrecht. Is vaste basisspeler bij de Eredivisie-subtopper en zeer overtuigend in zijn spel. Kende een veelbewogen laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Feyenoord met zijn eerste goal voor FC Utrecht, én een rode kaart.



Joël Veltman (Ajax)
Heeft het positieve sentiment niet aan zijn zijde in Nederland door zijn optredens in de Champions League, maar behoort gewoon tot de beste verdedigers binnen de Eredivisie. Is een betrouwbare, vaste basisspeler bij de koploper, waarmee hij zes keer de nul hield.



Ko Itakura (FC Groningen)
Maakt deel uit van een van de minst gepasseerde defensies van de Eredivisie tijdens de eerste seizoenshelft. Alleen AZ (11) en Ajax (16) kregen minder tegendoelpunten dan FC Groningen (18). Itakura is met zijn 22 jaar al de sterke man in de Groningse defensie.



Wie vond jij de beste centrale verdediger van de eerste seizoenshelft? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

De beste keepers
De beste rechtsbacks