Denen gaan optie niet lichten, Groningen moet weer 'oplossing' vinden voor miskoop

Denen gaan optie niet lichten, Groningen moet weer 'oplossing' vinden voor miskoop

23-12-2019 14:48 Laatste update: 15:00
10

FC Groningen moet wederom een 'oplossing' zien te vinden voor Jannik Pohl. De Deense spits werd vlak voor de zomerse transferdeadline verhuurd aan AC Horsens in zijn vaderland, maar lijkt weer terug te gaan keuren in Groningen.

De huidige nummer 10 van de Superligaen huurde Pohl voor een half jaar en had een optie tot koop bedongen: het lijkt er echter niet op dat de Denen die zullen lichten. De 23-jarige spits kon mede door blessureleed ook in eigen land zijn draai niet vinden. "Het enige wat ik erover kan zeggen is dat Pohl iets heeft waardoor hij voorlopig niet vrijuit kan spelen. Het is niet super ernstig, maar er zijn wel wat problemen", aldus FC Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus tegenover RTV Noord.

Pohl zal dus in principe terugkeren in Groningen, waar hij nog een contract tot medio 2021 heeft: volgens het regionale medium verdient hij bovendien een 'bovengemiddeld' salaris. Fledderus bevestigt dat de Deen weinig perspectief heeft in Groningen en moet dus weer aan de bak. "Het is natuurlijk makkelijker om een oplossing voor een fitte speler te vinden, dan dat het in zijn geval is. We gaan met hem en zijn management in gesprek."

Fledderus moet nog meer spelers zien te slijten tijdens de winterstop. Amir Absalem, Thijs Dallinga en reservedoelman Jan Hoekstra staan eveneens op de nominatie om verhuurd te worden. Michael Breij maakte onlangs al definitief de overstap naar SC Cambuur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie