Van der Meijde onder indruk van Ajax-talenten: 'Wilde bal niet hebben, zo nerveus'

Van der Meijde onder indruk van Ajax-talenten: 'Wilde bal niet hebben, zo nerveus'

23-12-2019 16:13 Laatste update: 16:14
27

Andy van der Meijde zag een zeer jeugdig Ajax afgelopen weekend simpel afrekenen met ADO Den Haag. In de eigen Johan Cruijff ArenA werd het 6-1, mede door doelpunten van basisdebutanten Lassina Traoré, Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp.

"Ajax speelde eindelijk weer goed. Het was natuurlijk een tijdje flop, omdat ze drie keer verloren en tegen Telstar ook niet lekker speelden. Maar nu winnen ze dik en het is mooi om te zien dat talenten weer de kans krijgen", begint Van der Meijde in gesprek met RTL Nieuws

Vooral de talenten maakten indruk op de voormalig Ajax-speler, die terugdenkt aan zijn eigen debuut in Amsterdam. "Knap dat alledrie de basisdebutanten, Ekkenlenkamp, Traoré en Gravenberch, scoorden. Ik weet nog dat ik mijn debuut moest maken. Ik was zo zenuwachtig. Ik was invaller, maar was al verzuurd toen ik het veld in moest! Ook bij mijn basisdebuut was ik nog nerveus, ik wilde de bal niet eens hebben. Zo zenuwachtig was ik."

Blind
Van der Meijde ziet dat de talenten goed omspringen met de kansen, maar het is volgens hem afwachten of Ajax de transfermarkt op moet in de winter. Dat heeft vooral te maken met de hartspierontsteking van Daley Blind. "Het is natuurlijk superheftig als je hoort dat er wat met je hart is. Dat is echt schrikken."