Update: Tottenham-beroep niet succesvol, Son moet 'feestdagenprogramma' missen

Update: Tottenham-beroep niet succesvol, Son moet 'feestdagenprogramma' missen

23-12-2019 16:29 Laatste update: 24-12-2019 17:23
25

Tottenham Hotspur gaat in beroep tegen de rode kaart die Heung Min Son zondag kreeg in de wedstrijd tegen Chelsea. De Zuid-Koreaan werd door scheidsrechter Anthony Taylor van het veld gestuurd, nadat hij natrapte richting Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger.

Dat meldt Spurs maandagmiddag zelf via de clubwebsite. Son kreeg door de FA een schorsing opgelegd van drie wedstrijden, maar de club gaat niet akkoord met deze straf, zo weet The Guardian te melden. Scheidsrechter Taylor miste het incident in eerste instantie, maar na inmenging van de VAR stuurde hij Son alsnog van het veld.

"Ik hoop dat Son niet vijf keer wordt gestraft", vertelt Mourinho in gesprek met The Guardian. "Eerst maakt Rüdiger de overtreding op hem, daarna werd hij gestraft door de rode kaart. De derde straf zou zijn dat hij niet mag spelen tegen Brighton & Hove Albion (op Boxing Day, red.)." Straf nummer vier en vijf zijn volgens de coach de wedstrijden tegen Norwich City en Southampton, die de aanvaller ook zou moeten missen. "Hij verdient die derde, vierde en vijfde straf niet."

Het incident met Rüdiger resulteerde in een aantal apengeluiden vanaf de tribunes, gericht aan het adres van de Chelsea-verdediger. Spurs geeft aan bezig te zijn met een onderzoek, om de daders op die manier een passende straf op te kunnen leggen.

Update: Het beroep van Tottenham Hotspur heeft niet veel uitgehaald: Son zal 'gewoon' geschorst worden na zijn rode kaart tegen Chelsea, meldt Sky Sports. De Zuid-Koreaan moet drie wedstrijden brommen vanwege zijn natrappende beweging tegen Rüdiger en komt pas na de jaarwisseling weer in actie. Tottenham Hotspur speelt op Boxing Day tegen Brighton & Hove Albion, op zaterdag tegen Norwich City en op woensdag 1 januari tegen Southampton.