Gemiste heldenrol in bizarre editie van Go Ahead-RKC: 'Eén weekend burgemeester'

Gemiste heldenrol in bizarre editie van Go Ahead-RKC: 'Eén weekend burgemeester'

23-12-2019 22:32
6

Pieter Langedijk kan het nog steeds niet bevatten: de huidige TOP Oss-speler stond op 28 mei net op het veld, toen hij Go Ahead Eagles naar de Eredivisie leek te schieten. Zijn late 4-3 tegen RKC Waalwijk werd echter volledig overschaduwd door de 4-4 én de 4-5 van de Waalwijkers.

RKC promoveerde na de zinderende ontknoping naar het hoogste niveau en Langedijk greep naast een heldenrol. "Ja, die had ik voor een paar minuten...", vertelt de linksbuiten in een terugblik van FOX Sports. "Het had niet zo mogen zijn, maar dat was natuurlijk geweldig geweest. Dan was ik voor één weekend burgemeester geweest."

Langedijk weet nog dat hij na zijn krul in de verre hoek totaal in extase was. "Ik rende naar de hoek en iedereen van de bank sprintte daarheen: de teammanager, de verzorger, de fysio's, alle wisselspelers... Ik weet nog dat ik tegen de muur schopte. Als ik die beelden terugkijk, denk ik: nou, daarom had ik de dag daarna zo'n last van mijn voet. Het was minuut 87, iedereen was al aan het feesten, we waren in feite al gepromoveerd."

In de krankzinnig verlopen extra tijd ging het echter alsnog mis. "Ik zag mezelf al op dat podium staan. Maar dan ga je in één keer van hier naar hier... Dan ben je gewoon leeg."