'Ten Hag kijkt naar de jeugd en neemt vijf tieners mee op winters trainingskamp'

'Ten Hag kijkt naar de jeugd en neemt vijf tieners mee op winters trainingskamp'

Gepubliceerd: dinsdag 24 december 2019 om 06:51di 24-12-2019 om 06:51

Ajax-trainer Erik ten Hag lijkt een aantal jongere spelers de kans te geven om zich te bewijzen tijdens het winterse trainingskamp in Qatar. Naast de scorende basisdebutanten Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch en Lassina Traoré lijken er nóg vijf tieners mee op pad te mogen gaan.

Het gaat om Naci Ünüvar (16), Sontje Hansen (foto), Kenneth Taylor (beiden 17) en de tweelingbroers Quinten en Jurriën Timber (18), meldt De Telegraaf dinsdagochtend. De Timbers en Taylor maakten vorig seizoen al hun debuut in de Keuken Kampioen Divisie en onlangs kwamen ook Ünüvar en Hansen voor het eerst in actie bij Jong Ajax. Laatstgenoemde – topscorer tijdens het recente jeugd-WK in Brazilië – mocht tegen Telstar en ADO Den Haag zelfs al invallen bij Ajax 1.

Binnen Ajax was de voorbije weken kritiek op de gebrekkige doorstroming van de jeugd, maar Ten Hag lijkt de vijf talenten nu een serieuze kans te willen geven in Qatar. De regerend landskampioen zal tussen 4 en 12 januari in het Midden-Oosten vertoeven, op zondag 19 januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Sparta.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws