'De Ligt krijgt tienersensatie als ploeggenoot: 3,5 miljoen euro per jaar'

'De Ligt krijgt tienersensatie als ploeggenoot: 3,5 miljoen euro per jaar'

24-12-2019 13:17 Laatste update: 13:19
42

Een van de meest gewilde spelers voor de komende winterse transferperiode is Red Bull Salzburg-ster Erling Braut Haaland.Italiaanse media melden dinsdag dat Juventus met de Noorse tienertopschutter aan de haal gaat.

Volgens Tuttosport heeft Juventus de strijd van AC Milan gewonnen en ook Corriere dello Sport maakt melding van een aanstaande transfer van Haaland naar De Oude Dame. Door een clausule in het contract kost de man van 28 goals in 22 wedstrijden slechts dertig miljoen euro. Een andere krant, La Gazzetta dello Sport, schrijft dat Haaland een vijfjarig contract ondertekent bij de club van Matthijs de Ligt en 3,5 miljoen euro plus bonussen gaat verdienen in Turijn.

Haaland is al weken onderwerp van gesprek in het transfercircuit, met ook Manchester United, Borussia Dortmund en RB Leipzig als geïnteresseerde clubs. Oliver Mintzlaff, de algemeen directeur van RB Leipzig, wil Haaland graag binnen het Red Bull-concern houden en hem verleiden tot een overstap naar Leipzig, maar stelde maandag in een interview dat het 'moeilijk wordt om te concurreren met clubs als Juventus, Dortmund en Manchester United.'