Kwakman: 'Ajax moet niet teveel van dit soort misperen hebben'

Kwakman: 'Ajax moet niet teveel van dit soort misperen hebben'

24-12-2019 15:36
96

Kees Kwakman vindt het logisch dat Erik ten Hag tegen ADO Den Haag voor een aantal jonge Ajax-talenten koos. Dat is voor de analist een extra teken dat een aantal miljoenenaanwinsten niet brengen wat ze zouden moeten brengen. 

"Ajax staat voor het inpassen van jonge spelers als er geblesseerden zijn. Zelfs in de Champions League? Ja, waarom niet? Dan weet je ook hoe laat het is", zegt Kwakman bij Voetbalpraat op FOX Sports.

Wedden

Meer odds

Ten Hag koos tegen ADO voor Lassina Traoré, Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp. Edson Álvarez en Razvan Marin bleven op de bank zitten. "Het komt voort uit het feit dat best wel wat aankopen niet renderen. Álvarez en Marin renderen niet. Daar zijn ze niet tevreden over. We zien zelf ook wel dat Álvarez geen middenvelder is."

Marin viel in de tweede helft wel in. "Marin straalde tegen ADO Den Haag ook niet veel uit", zegt Kwakman. "Niet om hem nou af te schrijven, maar ik zie niets specifieks. Bij Gravenberch zie je wel meteen wat. Die heeft iets speciaals."

"Ze moeten niet teveel van dit soort misperen hebben", vervolgt Kwakman. "Ze hebben vijftien miljoen betaald voor Álvarez, twaalf voor Marin en vijf voor Pierie, die bij Jong Ajax speelt."