Tottenham Hotspur herstelt zich op Boxing Day en wint dankzij Kane en Alli

26-12-2019 15:22
4

Tottenham Hotspur heeft zich op Boxing Day hersteld van de nederlaag tegen Chelsea. Voor eigen publiek wonnen de Londenaren met 2-1 van Brighton & Hove Albion, dat lang aan de leiding ging. Tottenham wist de wedstrijd in de tweede helft om te draaien.

De eerste kansen waren voor Tottenham en Brighton, waar Davy Pröpper op de bank begon, had in eerste instantie weinig in te brengen. De ploeg van José Mourinho leek na ruim twintig minuten op 1-0 te komen, echter werd de treffer van Harry Kane vanwege buitenspel afgekeurd. Millimeterwerk, zo bleek uit de herhaling.

Brighton, dat nog geen serieuze kans had gehad, kwam tegen de verhouding in op voorsprong. Na iets meer dan 37 minuten kopte Adam Webster binnen op aangeven van Pascal Gross. Tottenham wist al vroeg in de tweede helft gelijk te maken. Kane scoorde opnieuw en kon deze keer wél juichen. Lucas Moura wist de bal gelukkig bij zich te houden en zag hoe Kane eerst nog op doelman Mathew Ryan stuitte, maar in de rebound gelukkiger was.

In de slotfase kwam Tottenham ook nog aan de leiding toen Christian Eriksen prachtig voor gaf op Serge Aurier en die op zijn beurt teruglegde op Dele Alli. De middenvelder maakte het vervolgens prachtig af. In de slotfase kregen Alli en Eriksen nog kansen om de wedstrijd definitief te beslissen.

Tottenham klimt naar plek vijf en heeft de vierde plaats, die bezet wordt door Chelsea, weer in het vizier.