Van de Beek: 'Wist dat Nouri bewust nummer 34 koos om het mee te maken bij Ajax'

Van de Beek: 'Wist dat Nouri bewust nummer 34 koos om het mee te maken bij Ajax'

27-12-2019 09:48
66

Voor Donny van de Beek was het kampioenschap met Ajax in 2019 om meerdere reden 'heel speciaal'. Het was de 34ste landstitel in de historie van de Amsterdammers, tevens het oude rugnummer van Abdelhak Nouri.

"Ajax was al een tijd geen kampioen geworden. En dan ook nog die 34ste. Het was zo beladen. We speelden allemaal voor Abdelhak. Naar dit kampioenschap werd zo erg uitgekeken", vertelt Van de Beek in gesprek met de NOS. "Ik wist ook dat Abdelhak bewust rugnummer 34 koos om het mee te maken met Ajax. Hij is iemand die over dat soort dingen nadenkt. Dat vertelde hij destijds wel tegen me."

Vader en broer Mohammed waren in mei bij de huldiging van Ajax. "Dat was heel mooi. Ik heb een hele goede band met de familie", vervolgt Van de Beek. "Ik spreek ze veel en vooral broer Mohammed. Ik heb daar elke dag veel contact mee." De Oranje-international gaat nog weleens bij Nouri langs. "Het blijft lastig. Het is niet aan mij om er iets over te zeggen hoe het met hem gaat, maar het blijft ontzettend lastig om met de situatie om te gaan."