De Graafschap trok aanbieding voor captain in: 'Jammer hoe het is gelopen'

De Graafschap trok aanbieding voor captain in: 'Jammer hoe het is gelopen'

27-12-2019 16:43
26

Bart Straalman is in 2019 heel wat ervaringen rijker en heel wat illusies armer geworden. De 23-jarige verdediger degradeerde met De Graafschap, zag een contractaanbod van De Superboeren ingetrokken worden én beleefde zijn eerste buitenlandse avontuur.

Zijn periode bij het Noorse Sarpsborg 08 FF is echter alweer ten einde: Straalman speelde mee tegen Rosenborg en Viking Stavanger, maar kwam daarna niet meer aan bod en is per 1 januari vrij man. "Gelukkig had ik maar voor een half jaar getekend", vertelt hij aan de Gelderlander.

De 23-jarige Achterhoeker maakte nog een doelpunt tegen Viking, maar gaf vlak voor tijd ook een penalty weg, die de beslissende 2-1 opleverde. Daarna was het einde oefening voor Straalman. De verdediger wilde nog verhaal halen bij trainer Geir Bakke, die daar echter niet van gediend was. "Hij liep boos weg. Ik heb daarna alleen nog in het tweede elftal gevoetbald en de tijd uitgezeten."

Ook aan zijn laatste weken bij De Graafschap bewaart Straalman vervelende herinneringen. De aanvoerder wilde nog niet beslissen over een aanbod tot contractverlenging, waarna De Graafschap de aanbieding introk. Na zijn vertrek heeft hij niets meer gehoord. "Henk de Jong (toenmalig trainer, red.) heeft me nog wel een bericht gestuurd toen ik bij Sarpsborg tekende, dat vond ik netjes. Van de club had ik op iets meer waardering gehoopt", aldus Straalman. "Het is wel jammer hoe het is gelopen. Ik heb ook nooit afscheid kunnen nemen van het publiek."