Schöne stuit op FIFA-regels: half uur tegen PSV lijkt transfer in de weg te staan

Schöne stuit op FIFA-regels: half uur tegen PSV lijkt transfer in de weg te staan

Gepubliceerd: vrijdag 27 december 2019 om 16:58vr 27-12-2019 om 16:58

Laatste update: vrijdag 27 december 2019 om 17:43vr 27-12-2019 om 17:43

Lasse Schöne lijkt een transfer naar Napoli te kunnen vergeten. Volgens het Algemeen Dagblad wil Napoli de Deense oud-Ajacied overnemen van Genoa – in ruil voor oud-collega Amin Younes – maar stuiten de Napolitanen op de FIFA-regels.

Volgens de reglementen van de mondiale voetbalbond mogen spelers per seizoen voor maximaal twee voetbalclubs officiële wedstrijden spelen. Het halve uurtje dat Schöne eind juli meespeelde tegen PSV, in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, zou de Deen dus op kunnen breken. Dat de FIFA dispensatie verleent en alsnog groen licht geeft, lijkt onwaarschijnlijk. Een terugkeer bij Ajax is de enige optie voor Schöne, aldus het AD.

De 33-jarige Deen koos afgelopen zomer na zeven jaar Ajax voor een Serie A-avontuur, maar heeft het niet makkelijk in Genoa. De controleur bungelt met zijn team onder de degradatiestreep en zou volgens berichtgeving in Italië zelfs alweer mogen vertrekken. Dat nieuws sijpelde ook door in Amsterdam en omstreken: #LasseComeHome was trending topic op Twitter.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws