PSV kan verwachting niet waarmaken: 'Had de grote uitdager van Ajax moeten zijn'

PSV kan verwachting niet waarmaken: 'Had de grote uitdager van Ajax moeten zijn'

27-12-2019 17:16
66

Pierre van Hooijdonk is niet onder de indruk van de eest seizoenshelft van PSV. De voormalig spits had hoge verwachtingen van de Eindhovenaren, maar veroordeelt de geleverde prestaties.

"Terwijl ze geweldig begonnen", opent Van Hooijdonk nog positief in gesprek met de NOS-site. "We waren in het begin allemaal superenthousiast over PSV, maar het is helemaal in elkaar gelazerd. Dat komt voor een groot deel door de blessures van Steven Bergwijn en Donyell Malen."

Van Hooijdonk was namelijk erg onder de indruk van Malen, die een gedeelte van de eerste seizoenshelft geblesseerd aan zich voorbij moest laten gaan. "Malen sprong er voor mij echt uit. Hij heeft een aardige hand gehad in de positieve resultaten. Na de interland in en tegen Duitsland, waarin hij scoorde, ging hij als een raket."

Ondanks de blessures is Van Hooijdonk kritisch op PSV, dat dan ook geen hoog rapportcijfer krijgt. "Een 5. Dat is lager dan mijn cijfer voor Feyenoord, maar PSV heeft meer kwaliteiten, dus daarom is het verwachtingspatroon ook hoger. PSV had de grote uitdager van Ajax moeten zijn, maar daar is niets van terechtgekomen", verduidelijkt hij.