Ancelotti wint opnieuw met Everton, Aston Villa verliest degradatiekraker

28-12-2019 17:57 Laatste update: 17:43
35

Everton heeft de smaak onder Carlo Ancelotti te pakken. De Italiaan wist ook zijn tweede wedstrijd als trainer van The Toffees te winnen: het werd 1-2 tegen Newcastle United.

Newcastle - Everton 1-2
Ancelotti begon twee dagen geleden al uitstekend met een knappe 1-0 overwinning op Burnley. Dominic Calvert-Lewin maakte toen het enige doelpunt van de wedstrijd. De Engelsman was ook tegen Newcastle United goud waard. Lewin scoorde al na dertien minuten spelen.

In de tweede helft kwam Newcastle op gelijke hoogte. Een vrije trap van Jetro Willems werd verlengd en uiteindelijk binnengeschoten door Fabian Schar. Nog geen tien minuten later ging Everton weer aan de leiding. Willems veroverde de bal eerst nog knap, maar een ploeggenoot verloor hem daarna knullig. De counter werd uiteindelijk afgerond door Lewin: 1-2.

Southampton - Crystal Palace 1-1
Crystal Palace is er niet in geslaagd om op vreemde bodem te winnen van Southampton. Het werd 1-1 in het St. Mary's Stadium. Bij Crystal Palace deed Jaïro Riedewald de hele wedstrijd mee. Hij lijkt de vervanger van de geblesseerde Patrick van Aanholt

De wedstrijd werd pas in de tweede helft opengebroken. Palace kwam na vijftig minuten spelen op voorsprong door James Tomkins. Luka Milivojevic legde een vrije trap perfect op het hoofd van de verdediger: 0-1. Een kwartier voor tijd maakte Danny Ings gelijk voor Southampton.

Crystal Palace blijft negende, terwijl Southampton op de vijftiende plek terug te vinden is.

Watford - Aston Villa 3-0
Watford heeft de degradatiekraker tegen Aston Villa met ruime cijfers weten te winnen. The Hornets lijken een stijgende lijn te hebben ingezet, nadat er donderdag al knap gelijk werd gespeeld tegen Sheffield United.

Op de zege van Watford is weinig aan te merken. De wedstrijd was in de eerste helft nog gelijkwaardig, maar Watford nam daarna in rap tempo afstand. Troy Deeney maakte na 42 minuten de 1-0 en was in de tweede helft ook verantwoordelijk voor de 2-0. Ismaïla Sarr besliste de wedstrijd een paar minuten later.

Aan de stand verandert niets: Aston Villa staat achttiende en Watford negentiende.

Brighton - Bournemouth 2-0
Mede dankzij Alireza Jahanbakhsh heeft Brighton & Hove Albion een grote stap op de ranglijst gezet. De club won van mede-laagvlieger Bournemouth met 2-0 en Jahanbakhsh maakte het eerste doelpunt.

De oud-speler van AZ scoorde al na drie minuten en tekende tegen Bournemouth voor zijn eerste treffer in de Premier League. Hij speelt al in Engeland sinds vorig jaar zomer. Een prachtig moment voor Jahanbakhsh, die zijn emoties de vrije loop liet. Naast Jahanbakhsh stond ook Davy Pröpper in de basis. De middenvelder werd twee dagen geleden tegen Tottenham Hotspur nog gespaard.

Na de goal van Jahanbakhsh waren de grootste kansen voor Bournemouth, dat een keer gevaarlijk was via Joshua King. Brighton leek na een uur 2-0 te maken, maar de treffer van Dan Burn werd vanwege buitenspel afgekeurd. Op het randje, zo bleek uit de herhaling. Brighton besliste de wedstrijd in de slotfase via Aaron Mooy, die zich knap vrijspeelde en de 2-0 binnen wist te schieten.

Brighton staat na twintig wedstrijden dertiende en neemt langzaam afscheid van de gevarenzone, al is het gat met nummer achttien Aston Villa slechts vijf punten. Bournemouth staat zestiende.