Klopp lyrisch over 'exceptioneel snelle' opponent: 'Een groot, heel groot talent'

Klopp lyrisch over 'exceptioneel snelle' opponent: 'Een groot, heel groot talent'

28-12-2019 21:33
31

Liverpool-manager Jürgen Klopp waarschuwt zijn ploeg voor Adama Traoré. De 23-jarige buitenspeler van Wolverhampton Wanderers legde vrijdag Manchester City op de pijnbank (3-2) en gaat zondag op bezoek bij de koploper van de Premier League.

Traoré lijkt dit seizoen zijn belofte in te lossen. De Spanjaard met Malinese roots stond bij FC Barcelona te boek als groot talent, maar hij vertrok via de achterdeur. Via Aston Villa en Middlesbrough kwam hij bij Wolverhampton terecht. In het Molineux Stadium maakt de beresterke buitenspeler dit seizoen veel indruk.

Wedden

Meer odds

"Bij Middlesbrough was hij ook al exceptioneel, maar hij had iemand nodig die hem helpt en op de juiste manier gebruikt", zegt Klopp tegen Sky Sports. "Hij is een groot, heel groot talent. Als je hem ziet spelen, zou je niet denken dat hij nog maar zo jong is. Nu heeft hij de juiste manager gevonden en komt het eruit. We wisten allemaal dat dat op een dag zou gebeuren."

Klopp is zeer onder de indruk van Traoré en roemt vooral diens snelheid. "Hij is heel gevaarlijk. In grote ruimtes in Jamie Vardy lastig te verdedigen, maar Traoré is nóg moeilijker te verdedigen. Zijn snelheid is exceptioneel", aldus de Duitse manager.