'Heel belangrijk' aandeel Janssen in kampioensduel Mexico: 'Ik wilde hem nemen'

'Heel belangrijk' aandeel Janssen in kampioensduel Mexico: 'Ik wilde hem nemen'

30-12-2019 10:42
25

Vincent Janssen greep zondagavond (lokale tijd) de titel met Monterrey en benutte zelf de eerste strafschop in de beslissende penaltyreeks. De spits zit lekker in zijn vel in Mexico en twijfelde dan ook geen moment om zijn kans vanaf de penaltystip te grijpen.

De voormalig spits van Almere City en AZ zegt na afloop van het kampioensduel nog nooit een strafschop te hebben gemist, waardoor hij zeker was van zijn zaak. "Ik weet dat het heel belangrijk is om in de strafschoppenreeks de eerste strafschop te benutten. Dus ik zei tegen de coach: als het moment daar is, dan wil ik de eerste nemen."

Met zijn rake strafschop legde Janssen de basis voor het winnen van de penaltyserie, de wedstrijd en daarmee ook de titel. Het is een verdiend kampioenschap, vindt de Nederlander. "Door de manier waarop we gevochten hebben denk ik ook dat we dit verdiend hebben. We zijn een geweldig team samen. Ik ben heel gelukkig, dit is een ongelooflijke prestatie."

Na een frustrerende periode in zijn loopbaan zonder minuten bij Tottenham Hotspur, lijkt Janssen zich nu dus op zijn plek te voelen in Mexico, waar hij voor Monterrey tien keer scoorde in twintig duels. "Ik heb natuurlijk geen spijt dat ik hierheen ben gekomen. Ja, ik zie mezelf hier nog heel lang blijven."