Waarschuwing voor City door hegemonie Liverpool: 'Real en Barça kijken toe'

Waarschuwing voor City door hegemonie Liverpool: 'Real en Barça kijken toe'

30-12-2019 17:22 Laatste update: 17:31
31

Kevin De Bruyne is met afstand de beste speler in de Premier League. Dat stelt voormalig profvoetballer en huidig BBC-verslaggever Garth Crooks. Volgens hem moet Manchester City waken voor een vertrek van de Belgische middenvelder.

Crooks heeft De Bruyne opgenomen in zijn Premier League-team van 2019. "De middenvelder van Manchester City is zonder twijfel de beste speler in het land. De wedstrijd tegen Sheffield United was bijna net zo controversieel als het duel met Wolves, maar De Bruyne is boven alles verheven. Hij is een voortreffelijke professional", aldus de oud-speler van onder meer Tottenham Hotspur.

Crooks doet een dringend beroep op Manchester City om de 28-jarige Rode Duivel koste wat kost te behouden. Hij vreest echter dat een mogelijke hegemonie van Liverpool roet in het eten kan gooien. "Nu de grip van Liverpool op de Premier League met elke wedstrijd steviger wordt, moet City dit voetbalgenie met grote zorg behandelen."

"Spelers als De Bruyne moeten regelmatig een prijs winnen, awards ontvangen bij de Ballon d'Or en niet van het veld worden getrokken door een tactische bevlieging van de manager", doelt Crooks op de omstreden wissel van De Bruyne tegen Wolves. Nadat Pep Guardiola hem naar de kant had gehaald, gaf City een 1-2 voorsprong weg: 2-3. "Zeker niet als Real Madrid en FC Barcelona elke beweging in de gaten houden."

De Bruyne was dit seizoen al goed voor zeven goals en twaalf assists in de Premier League.