Update: Cruzeiro neemt alweer tijdelijk afscheid van Ajax-flop Orejuela

Update: Cruzeiro neemt alweer tijdelijk afscheid van Ajax-flop Orejuela

Gepubliceerd: maandag 30 december 2019 om 19:16ma 30-12-2019 om 19:16

Laatste update: zaterdag 18 januari 2020 om 08:26za 18-01-2020 om 08:26

Ajax is definitief verlost van Luis Manuel Orejuela. De Colombiaan zet zijn loopbaan voort bij Cruzeiro, dat hem sinds begin januari al huurde van de Amsterdammers en nu gebruik maakt van een optie tot koop.

Cruzeiro maakt via de officiële website bekend dat het vijftig procent van de transferrechten van Orejuela overneemt voor een bedrag van 1,3 miljoen euro. Dat de 24-jarige verdediger voor Cruzeiro kiest, is opvallend. De gevallen Braziliaanse grootmacht beleefde een dramatisch seizoen en degradeerde naar het tweede niveau. Orejuela onttrok zich aan de malaise en stond naar verluidt ook in de belangstelling van Palmeiras en Flamengo.

Cruzeiro had weliswaar een optie tot koop, maar leek door de degradatie niet de financiële middelen te hebben om die optie te lichten. De transfer komt dan ook enigszins als een verrassing. Ajax nam de rechtsback in de zomer van 2017 nog voor 3,5 miljoen euro over van Deportivo Calo in zijn geboorteland. Bij de Eredivisie-kampioen maakte hij echter geen moment aanspraak op speeltijd.

De verdediger speelde afgelopen seizoen 23 duels in de Braziliaanse Serie A en scoorde twee keer. Desondanks kon hij dus niet voorkomen dat Cruzeiro voor het eerst in de 98-jarige clubgeschiedenis uit de hoogste divisie degradeerde. Orejuela had een contract tot medio 2022 bij Ajax, dat met Sergiño Dest, Noussair Mazraoui en Joël Veltman nog drie spelers voor dezelfde positie heeft.

Update: Luis Manuel Orejuela speelt komend seizoen op huurbasis voor Gremio, dat naar eigen zeggen 'grote Braziliaanse clubs aftroeft'. Cruzeiro lichtte vorige maand nog de optie tot koop in het huurcontract met Ajax, dat 1,3 miljoen euro ontving. De gevallen grootmacht speelt door de degradatie echter niet op het hoogste niveau in 2020. Of Gremio de rechtsback eind dit kalenderjaar definitief kan overnemen, is niet duidelijk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws