Roda ruimt scherven op: 'Hij heeft maanden gratis geleefd, op kosten van de club'

Roda ruimt scherven op: 'Hij heeft maanden gratis geleefd, op kosten van de club'

Gepubliceerd: woensdag 1 januari 2020 om 13:33wo 01-01-2020 om 13:33

Mauricio Garcia de la Vega heeft een aantal maanden gratis geleefd op kosten van Roda JC en houdt in de toekomst ook nog geld over aan de Kerkraadse club. De Mexicaanse nep-investeerder manoeuvreerde zich in een positie waar hij het voor het zeggen had in Zuid-Limburg.

Tom Knipping, voetbaljournalist van VI, doet uit de doeken hoe Garcia de la Vega aan Roda blijft verdienen. "De la Vega ging meteen de aandelen beheren", laat hij weten in een VI Podcast. "Vervolgens ontstond er een probleem, want Harm van Veldhoven was ziek. Hij was de enige statutair directeur op dat moment die beslissingen kon nemen."

"De la Vega had daar wel een oplossing voor: hij stelde zichzelf als directeur aan", gaat Knipping verder. "Vervolgens kreeg hij een auto van de club en huurden ze een appartement voor hem op een golfresort. Hij heeft dus een paar maanden gratis geleefd op kosten van de club."

In de toekomst zal de Mexicaan geld krijgen door zijn 'werkzaamheden' voor Roda. "Roda wilde van hem af", legt Knipping uit. "Alleen: hij was statutair directeur en hij werd gecontroleerd door een paar Spanjaarden waar niemand van had gehoord, die hij daar zelf had neergezet. Die krijg je dus niet zomaar weg, dat moet met een regeling. Die is er ook gekomen. Hij heeft recht op transferaandelen in de toekomst, dus in die zin heeft hij eigenlijk aan de club verdiend."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws