'Onana is eigenlijk al één van de beste keepers ter wereld, dat ziet iedereen wel'

'Onana is eigenlijk al één van de beste keepers ter wereld, dat ziet iedereen wel'

01-01-2020 14:59
74

Edwin van der Sar heeft in de eerste internationale podcast van Ajax de loftrompet gestoken over doelman André Onana. De algemeen directeur van de Amsterdammers, zelf succesvol keeper, kijkt met plezier naar zijn opvolger in het Ajax-doel.

Ajax gaat internationaal en brengt ook een podcast in het Engels uit. Daarin is Van der Sar te gast en hij laat weten een bijzondere relatie met André Onana te hebben. "Als keeper beleef je dezelfde vreugde aan het schoonhouden van het doel en op die manier het team te helpen", vertelt de algemeen directeur van Ajax. "Ik heb een speciale band met hem."

De oud-keeper, die zelf furore maakte in Amsterdam en ook bij clubs als Juventus en Manchester United onder de lat stond, voorspelt een grote toekomst voor de Kameroener. "Een man met karakter en fantastische kwaliteiten. Hij is snel, zijn reacties en reflexen zijn in orde en hij domineert het doelgebied. Hij wordt gewoon één van de beste keepers ter wereld. Dat is hij eigenlijk al, dat kan ik wel zien. De rest van de wereld ziet dat natuurlijk ook."