Arsenal boekt comfortabele overwinning op inspiratieloos United, Pépé blinkt uit

01-01-2020 22:51
6

Arsenal heeft in het eigen Emirates Stadium een comfortabele overwinning geboekt op Manchester United. Het werd 2-0 voor de ploeg van trainer Mikel Arteta, die Nicolas Pépé zag uitblinken. De Fransman nam de eerste treffer voor zijn rekening.

De thuisploeg begon flitsend aan de wedstrijd en kwam via Pépé al snel op een 1-0 voorsprong. De rappe aanvaller kreeg een afgeslagen voorzet voor zijn voeten en had geen moeite om zijn ploeg op voorsprong te zetten.

Na deze treffer hield Arsenal het overwicht. United speelde flets en creëerde nauwelijks iets. Het team van Ole Gunnar Solskjaer kreeg vlak voor rust de volgende tegenslag te verwerken. Pépé raakte eerst nog hard de paal, maar niet veel later zette Sokratis de 2-0 op het scorebord. Een corner bleef hangen voor het doel van United en de Griekse verdediger kreeg de bal voor zijn voeten. Hij twijfelde niet en schoot deze hard in het dak van het doel.

Na rust liet Arsenal de bal aan United, maar de Mancunians werden niet of nauwelijks gevaarlijk. De grote uitblinker aan Arsenal-zijde, Pépé, werd na ongeveer een halfuur spelen gewisseld. In de blessuretijd van de wedstrijd was United misschien nog wel het gevaarlijkst, maar ook toen kwam de ploeg niet tot échte schoten op doel.

De 2-0 overwinning was zeer welkom voor Arsenal, dat hierdoor naar de tiende plek klimt in de Premier League. United had vandaag dichter in de buurt van nummer vier Chelsea kunnen komen, maar liet dat dus na.