'PSV heeft de afgelopen jaren te weinig gedaan in het contact met mij'

'PSV heeft de afgelopen jaren te weinig gedaan in het contact met mij'

Gepubliceerd: donderdag 2 januari 2020 om 08:42do 02-01-2020 om 08:42

Hidde Jurjus hoopt na dit seizoen op een stap naar het buitenland. De doelman van De Graafschap lijkt zich erbij neer te leggen dat het avontuur bij PSV mislukt is.

Jurjus maakte in 2016 de overstap naar Eindhoven en werd verhuurd aan Roda JC en twee keer aan De Graafschap. Hij heeft er vrede mee dat het bij PSV niet gelukt is. "Het was niet haalbaar en het is ook geen issue meer. Soms moet je ook een beetje geluk hebben dat alles de goede kant op valt", zegt Jurjus tegen Omroep Gelderland.

Jurjus is ook kritisch op zijn broodheer. "Ik vind dat PSV in het contact met mij te weinig heeft gedaan de afgelopen jaren. Jonge jongens zouden daar meer profijt van kunnen hebben. Daar is denk ik winst te boeken. Ja, ik heb daar nog steeds een geweldig contract. Ik zou dief van mijn eigen portemonnee zijn, maar wil ook weer niet voor het geld blijven zitten. Er moet wel steeds een sportieve uitdaging zijn. Daar gaan we binnenkort weer samen naar kijken. En dan is het afwachten. Je bent van zo veel dingen afhankelijk."

De toekomstplannen van Jurjus zijn duidelijk. "Het idee is om volgend seizoen een stap te maken. Ik zou heel graag naar het buitenland te gaan. Ik weet dat we nu nog alle vrijheid hebben. Die koester ik. Het idee ergens de taal te leren, je aan te passen aan de cultuur en mee te moeten in de maatschappij van dat land. Daar sta ik enorm voor open."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Jurjus nog doorbreken bij PSV?

(1322 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws