Van Basten verwacht 'best wel veel' van Oranje op EK: 'Hij is een balvirtuoos'

Van Basten verwacht 'best wel veel' van Oranje op EK: 'Hij is een balvirtuoos'

02-01-2020 17:56
43

Marco van Basten heeft hoge verwachtingen van het Nederlands elftal op het EK van aankomende zomer. Het brede scala aan spelers is een 'rijkdom', vindt de oud-bondscoach.

"Ik verwacht best wel veel van Oranje", stelt Van Basten voor de camera van FOX Sports. "Ik vind dat ze een goed team hebben. De verdediging is goed en heeft ervaring, met natuurlijk Virgil van Dijk die bij Liverpool heel goed gepresteerd heeft. En Matthijs de Ligt bij Juventus. Dat is wel een stevig centrum. Belangrijk."

Wedden

Meer odds

"Oranje heeft ook veel verschillende types. Marten de Roon controlerend, Davy Pröpper, Donny van de Beek, Georginio Wijnaldum... En Frenkie de Jong is een balvirtuoos die met name aan de bal het spel echt sneller kan maken. Dus je hebt veel keuzes. Dat is wel een rijkdom voor het Nederlandse voetbal."

Het Nederlands elftal zit op het EK in een poule met Oekraïne en Oostenrijk. Als Roemenië zich via de play-offs plaatst wordt dat het vierde land in de poule C, andere opties zijn potentiële EK-debutanten Georgië, Wit-Rusland, Noord-Macedonië en Kosovo. De formatie van bondscoach Ronald Koeman begint op 14 juni in Amsterdam tegen Oekraïne.