Update: 'Spierings krijgt buitenlands avontuur en gaat fors meer verdienen'

Update: 'Spierings krijgt buitenlands avontuur en gaat fors meer verdienen'

Gepubliceerd: maandag 6 januari 2020 om 06:58ma 06-01-2020 om 06:58

Laatste update: zondag 12 januari 2020 om 21:02zo 12-01-2020 om 21:02

RKC Waalwijk neemt Stijn Spierings op het laatste moment niet mee op trainingskamp. De middenvelder krijgt van de Eredivisie-hekkensluiter de ruimte om een transfer af te ronden.

RKC stapt maandag op het vliegtuig naar het Portugese Guia, waar de ploeg van trainer Fred Grim vijf dagen zal verblijven. Spierings is er niet bij. RKC maakt maandagochtend bekend dat de middenvelder 'de ruimte krijgt om onderhandelingen van een eventuele transfer in Nederland voort te zetten'.

"De afgelopen periode hebben we meerdere gesprekken met Stijn gevoerd om hem te overtuigen het seizoen bij RKC af te maken. Stijn heeft echter aangegeven nu graag een volgende stap in zijn carrière te willen maken", verklaart algemeen directeur Frank van Mosselveld.

"Er is concrete belangstelling van meerdere clubs en het leek ons dan ook onverstandig om Stijn mee te nemen ter voorbereiding op de cruciale wedstrijden die voor de deur staan", aldus Van Mosselveld. Spierings werkt deze week een individueel programma af in Waalwijk.

Door Bulgaarse media werd Spierings in de laatste dagen van 2019 gelinkt aan Levski Sofia. De club zou bereid zijn om een half miljoen euro voor de RKC-uitblinker te betalen.

Update: RKC Waalwijk verliest Stijn Spierings aan Levski Sofia. Dat meldt Voetbal International. De 23-jarige middenvelder was in de eerste seizoenshelft één van de voortrekkers bij de hekkensluiter van de Eredivisie en kiest nu voor zijn eerste buitenlandse avontuur. Levski Sofia is op hoofdlijnen akkoord met Spierings, die in Bulgarije fors meer gaat verdienen. RKC ontvangt een transfersom.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws