'Als je via de play-offs promoveert, zal je bij ons niemand horen klagen'

'Als je via de play-offs promoveert, zal je bij ons niemand horen klagen'

06-01-2020 10:06
14

Sydney van Hooijdonk gaat in de tweede seizoenshelft voor promotie met NAC Breda. De 19-jarige spits benadrukt dat promoveren het enige doel is voor de club uit Breda, dat op Oudjaarsdag afscheid nam van trainer Ruud Brood.

Onder de interim-trainer Willem Weijs moet NAC terugkeren op het hoogste niveau, weet ook Van Hooijdonk. "Dat is wel het doel. De tweede plek of achter Jong Ajax, dat is het mooiste scenario. Maar als je via de play-offs promoveert, zal je bij ons niemand horen klagen en bij de supporters denk ik ook niet. Als spelersgroep willen we maar een ding, dat is promoveren. Maakt niet uit hoe", aldus de jonge spits in gesprek met BN De Stem.

Van Hooijdonk ziet dat de trainerswissel impact heeft gehad op de club, maar is tegelijkertijd vol goede moed over de tweede seizoenshelft met Weijs aan het roer als interim. "Met de nieuwe trainer zetten we de knop om en werken we naar Helmond toe. Dat gaat in een goede sfeer. De sfeer wordt gemaakt door resultaten. Daar kan je omheen draaien, maar het is gewoon zo."

Naast promoveren heeft Van Hooijdonk, die momenteel zes competitietreffers maakte, ook persoonlijke doelen voor de tweede helft van het seizoen. "Het zijn zes competitiedoelpunten, maar die goal tegen Emmen (KNVB-beker, red.) tel ik ook mee. Emmen is een eredivisionist. Dit was een goal met waarde, dus zeven goals. De dubbele cijfers wil ik sowieso aantikken. Dat hangt ook van de basisplaatsen af, dat weet je natuurlijk nooit. En de penalty's ook."