Heerenveen profiteert van Vietnamese connecties en sluit opvallende 'fietsendeal'

Heerenveen profiteert van Vietnamese connecties en sluit opvallende 'fietsendeal'

07-01-2020 11:17
42

SC Heerenveen heeft dinsdagochtend een opmerkelijke sponsordeal wereldkundig gemaakt. De Friezen gaan in zee met Trevi Bike, een fietsenleverancier uit Vietnam, laat de club weten via de officiële kanalen.

De huidige nummer acht van de Eredivisie spreekt van een 'uniek, milieuvriendelijk product': de fietsen uit Vietnam zijn gemaakt van bamboe, maar zijn bestand tegen alle denkbare weersomstandigheden. Vanaf volgend seizoen kunnen de eerste elftal-spelers op de fietsen heen en weer reizen tussen hun huis en het trainingscomplex.

De sponsordeal van Heerenveen is een direct uitvloeisel van de transfer van Doan Van Hau. Nadat men de twintigjarige linkspoot huurde van Hanoi FC, is men zich nadrukkelijk op de Vietnamese markt gaan begeven. Heerenveen heeft onder meer de televisierechten op de Vietnamese markt verkocht, waardoor het in staat is om de speler van buiten de EU te kunnen betalen.

Van Hau speelde tot dusver overigens één minuut in het Abe Lenstra Stadion: tijdens de bekerwedstrijd tegen Roda JC viel hij in de laatste minuut in.