'PSV moet door Qatar Airways over 'oorlogsgebied' bij terugreis naar Eindhoven'

'PSV moet door Qatar Airways over 'oorlogsgebied' bij terugreis naar Eindhoven'

08-01-2020 11:54 Laatste update: 12:10
79

PSV moet na het trainingskamp in Doha over 'oorlogsgebied' vliegen. Dat meldt De Telegraaf. De KLM heeft woensdag besloten tot nader orde niet meer door het luchtruim van Irak en Iran te vliegen, maar de Eindhovense club vliegt met Qatar Airways.

PSV is deze week op trainingskamp in Qatar, terwijl de spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten zijn opgelopen. Na de liquidatie van de Iraanse generaal Soleimani in Baghdad wordt gevreesd voor verdere escalatie, waardoor de KLM in navolging van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en Singapore Airlines heeft besloten om niet door het luchtruim van Iran en Irak te vliegen.

Omdat PSV met Qatar Airways vliegt, is het vliegtuig waarin de Eindhovense selectie komende zondag zal zitten gedwongen om wél over Iran en/of Irak te vliegen. De oliestaat ligt overhoop met omliggende Arabische landen, waardoor het luchtruim van Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Egypte een no go-area is voor Qatar Airways.

Ajax is ook op trainingskamp in Doha, maar heeft waarschijnlijk minder last van de restricties. De Amsterdammers reizen met een privéjet. Op de heenreis kon de geplande tussenstop in Turkije daardoor verplaatst worden naar Cyprus. Voor de terugreis komende zondag kan Ajax dezelfde route volgen.