Feyenoord wint eerste wedstrijd van 2020 na knappe comeback tegen Hoffenheim

08-01-2020 17:40 Laatste update: 18:06
84

Feyenoord heeft op het trainingskamp in Marbella een oefenzege geboekt op Hoffenheim. De ploeg van coach Dick Advocaat boog in de slotfase een 2-0 achterstand om: 2-3.

De Rotterdammers traden met veel gebruikelijke namen aan tegen het elftal van trainer Alfred Schreuder. Alleen Kenneth Vermeer en Leroy Fer ontbraken. Zij werden vervangen door Justin Bijlow en Renato Tapia. Desondanks kwam Feyenoord na een halfuur op achterstand: Christoph Baumgartner passeerde Bijlow na een vlotte Duitse aanval.

Feyenoord kreeg daarna mogelijkheden via Steven Berghuis en Luis Sinisterra, maar aan de andere kant kwam Hoffenheim bijna op 2-0. Robert Skov kopte op de paal. In de tweede helft waren de Rotterdammers de bovenliggende partij, maar Orkun Kökcü werd in het strafschopgebied gestuit en wist zo niet voor de 1-1 te tekenen. Aan de andere kant kwam Hoffenheim zelfs op 2-0. Sebastian Rudy wist uit te halen en zag de bal via invallers George Johnston in het doel verdwijnen.

Twee andere Feyenoord-aanvallers lieten zich elf minuten voor tijd vervolgens in positieve zin gelden. Sam Larsson en Luciano Narsingh profiteerden van een fout in de Duitse defensie, waarna de Zweed aflegde op Narsingh: 2-1. Drie minuten later was het weer raak. Weer was Larsson de aangever, weer rondde Narsingh af. Dat deed de rechtsbuiten met een fraai stifjte: 2-2.

Met nog één minuut op de klok maakte Jens Toornstra de comeback compleet. De middenvelder veroverde de bal en rondde stijlvol af. Hij stiftte de bal over de doelman heen en bezorgde Feyenoord de overwinning.