'Manchester United wil Van de Beek komende zomer overnemen van Ajax'

'Manchester United wil Van de Beek komende zomer overnemen van Ajax'

08-01-2020 17:28 Laatste update: 19:27
148

Donny van de Beek is een belangrijk doelwit voor Manchester United. De Premier League-grootmacht wil de middenvelder komende zomer graag overnemen van Ajax, meldt Voetbal International.

Van de Beek ligt tot medio 2022 vast in de Johan Cruijff Arena. Het liefst had United de Oranje-international deze maand al aangetrokken, maar daar steekt Ajax een stokje voor. Manager Ole Gunnar Solskjaer ziet sterspeler Paul Pogba al het hele seizoen kwakkelen met blessures. Bovendien ontbeert het United aan creativiteit in de middenlinie. Van de Beek geldt als belangrijke optie om de problemen op Old Trafford te verhelpen.

Wedden

Meer odds

Van de Beek werd afgelopen zomer nog nadrukkelijk gelinkt aan Real Madrid. Een transfer naar de Spaanse hoofdstad kwam niet van de grond, maar ook de afgelopen maanden werd geregeld melding gemaakt van de interesse van De Koninklijke. Met United lijkt de 22-jarige middenvelder uit Nijkerkerveen er dus een optie bij te hebben. Hij tekende in september een verbeterd contract bij Ajax, maar wilde vanwege een toekomstig vertrek niet verlengen.

Ook ESPN pakte woensdag al uit met de interesse van Manchester United in Van de Beek. The Mancunians zouden in mindere mate ook de verrichtingen van Ajax-ploeggenoot Hakim Ziyech volgen.

Ajax lijkt al rekening te houden met een vertrek van de aanvallende middenvelders. De Eredivisie-koploper wordt in verband gebracht met de Mexicaanse international Roberto Alvarado.