PSV wijzigt mogelijk terugvlucht: 'Via ander land terug en uren extra vliegen'

PSV wijzigt mogelijk terugvlucht: 'Via ander land terug en uren extra vliegen'

Gepubliceerd: vrijdag 10 januari 2020 om 07:32vr 10-01-2020 om 07:32

Toon Gerbrands gaat in een interview in op het vertrek van trainer Mark van Bommel bij PSV. De algemeen directeur van de Einhovense club zag zijn krediet in de afgelopen maanden snel verdwijnen en had dit nog niet eerder meegemaakt in zijn loopbaan.

Dat stelt Gerbrands in een interview met het Brabants Dagblad. "Dan kun je je krediet kwijt zijn en zijn er spreekkoren en spandoeken. Ik moet ermee omgaan en kan dat ook, waarbij ik blij ben met achttien jaar ervaring. Ik heb als volleybalcoach dit nooit gehad, met AZ niet en in de voorgaande vijfenhalf jaar bij PSV ook niet. Tegenwoordig is het krediet soms zo op, zo werkt het blijkbaar", vertelt de algemeen directeur.

"Het is pijnlijk geweest hoe het is afgelopen, maar we hebben er met Mark van Bommel alles aan gedaan denk ik", geeft Gerbrands aan. "Ik kan hem gewoon recht in de ogen kijken. Vorig jaar hoorden we niemand dat hij en John de Jong nog relatief jong waren in hun functie en in deze combinatie. Ook dit seizoen was er geen wanklank toen we na negen wedstrijden bovenaan stonden. De wetten van de topsport haalden ons in."

Terugreis
PSV kreeg de afgelopen dagen veel kritiek vanwege het trainingskamp in Qatar, waar de mensenrechten volgens verschillende organisaties geschonden worden. Daar kwam het incident tussen de Verenigde Staten en Iran ook nog bij. "Als het onveilig is, moeten we andere beslissingen nemen over onze terugvlucht", reageert Gerbrands op die kwestie. "Dan moeten we via een ander land terug en enkele uren extra vliegen. We zijn afhankelijk van de informatie die er is, monitoren het goed en moeten zelf de afwegingen maken op basis van de beschikbare info die er is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws