'VVV wil stunten op transfermarkt: voormalig Engels toptalent op radar in Venlo'

'VVV wil stunten op transfermarkt: voormalig Engels toptalent op radar in Venlo'

10-01-2020 08:10 Laatste update: 08:53
24

Een opvallend gerucht uit Engeland: voormalig Engels toptalent Reece Oxford staat op het punt om Augsburg op huurbasis te verruilen voor VVV-Venlo. Dat melden verschillende Engelse media vrijdagochtend. 

Oxford maakte afgelopen zomer de overstap van West Ham United naar Augsburg, maar groeide in Duitsland niet uit tot een vaste waarde. Oxford werd in zijn jeugd gezien als een groot talent, maar sinds zijn debuut in de Premier League had hij moeite om zijn ontwikkeling door te zetten. Hij debuteerde al op zestienjarige leeftijd voor West Ham United in het duel met Arsenal en speelde zijn directe tegenstander Mesut Özil uit de wedstrijd.

VVV is van plan om de middenvelder - die ook als centrale verdediger uit de voeten kan - op huurbasis naar Venlo te halen, met een optie tot koop. Dat weet onder meer The Sun. Oxford was vorig seizoen al actief bij Augsburg, destijds als huurspeler, en maakte zoveel indruk dat de Duitse club hem definitief overnam. Aan de samenwerking tussen beide partijen lijkt dus al snel weer een einde te komen. Oxford kwam dit seizoen slechts tot acht optredens in het shirt van Augsburg.