Veltman prijst 'man van zoveel miljoen' bij Ajax: 'Twijfelde of hij het zou halen'

Veltman prijst 'man van zoveel miljoen' bij Ajax: 'Twijfelde of hij het zou halen'

10-01-2020 10:58
70

Joël Veltman is verrast door de ontwikkeling van Donny van de Beek. De middenvelder van Ajax staat in de belangstelling van Real Madrid en Manchester United - en dat zag zijn teamgenoot aanvankelijk niet aankomen.

"Als ik eerlijk ben, dan twijfelde ik destijds bij Donny of hij het wel ging halen", zegt Veltman op de Ajax-site over de doorbraak van Van de Beek. "Ik was niet overtuigd. Ik zag bij hem niet de exceptionele kwaliteiten die bijvoorbeeld een Naci Ünüvar of toentertijd Appie (Nouri, red.) hadden. Des te knapper is het dat Donny nu zoveel kwaliteiten heeft en een man van zoveel miljoen euro is geworden. Daar heb ik heel erg veel respect voor."

Veltman is 'verrast' door Van de Beek. "Maar je ziet ook dat hij de laatste jaren steeds serieuzer bezig is met zijn vak. Hij heeft dat denk ik ook een beetje afgekeken bij Dusan (Tadic, red.). En ik snap dat wel, want je ziet Dusan iedere keer voorbij lopen om naar de gym te gaan, dan steekt dat aan. Daardoor is Donny er ook steeds vaker te vinden. Dan doet hij buikspieren en dan staat hij met zijn shirt omhoog: sixpackie hè! Dan zeg ik: Wat moet ik nu zien dan?"