'We deden het met Ajax zo goed, maar verpestten het in de laatste week'

'We deden het met Ajax zo goed, maar verpestten het in de laatste week'

Gepubliceerd: zaterdag 11 januari 2020 om 13:13za 11-01-2020 om 13:13

Ajax was 'voetbalmoe' tijdens het slot van 2019, stelt Noussair Mazraoui. De batterij is tijdens het trainingskamp in Qatar echter weer helemaal opgeladen.

Mazraoui was toe aan de winterstop. "Ja, maar ik denk niet dat ik de enige was. Ik kan zeggen dat iedereen toe was aan de winterstop", zegt Mazraoui bij Inside Ajax op Ziggo Sport. "Iedereen is fris teruggekomen. Ze hebben weer de power en de energie. We willen 2020 vol ingaan. Ik heb genoten. Dat is belangrijk, al heb ik ook een beetje voor mezelf getraind."

Dat Ajax 'voetbalmoe' was had vooral te maken met het moordende wedstrijdschema. "Misschien in de laatste week van 2019, omdat we drie keer verloren in één week", doelt Mazraoui op de wedstrijden tegen Valencia, Willem ll en AZ. "Dan denk je snel aan voetbalmoe. 2019 was een zwaar jaar, maar het hele seizoen 2018/2019 was super zwaar."

Dat is een smetje, zegt Mazraoui, na een schitterend 2019. "We waren goed bezig en iedereen genoot van elkaar en het spel. We deden het zo goed, maar verpestten het in de laatste week. Dat is toch een smetje. We gingen niet door in de Champions League en maakten het weer spannend in de Eredivisie. Ik heb niemand gehoord over dat dipje. We kunnen er niets meer aan doen. Het is een nieuw jaar met nieuwe kansen. Iedereen moet er vol voor gaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws