Inter zet koppositie op het spel: Gosens doet Milanezen pijn in slotfase

11-01-2020 22:43
52

Internazionale heeft zaterdag duur puntenverlies geleden in de titelstrijd in de Serie A. De ploeg van trainer Antonio Conte speelde ondanks een bliksemstart met 1-1 gelijk tegen nummer vijf Atalanta Bergamo. Daar mocht het zeker niet over klagen.

Bij Atalanta begonnen Hans Hateboer, Marten de Roon en voormalig Heracles Almelo-speler Robin Gosens in de basis. Stefan de Vrij verscheen voor Inter aan de aftrap en hij kon al snel juichen. Het was het veel geprezen spitsenduo van de Nerazurri dat weer eens het verschil maakte: Romelu Lukaku bediende Lautaro Martínez, die de trekker overhaalde. De Belg had even daarvoor zelf al een gevaarlijk schot gelost.

Na die onstuimige openingsfase kreeg Atalanta meer grip op het duel, maar het wist de Inter-defensie aanvankelijk niet echt aan het wankelen te brengen. Dat veranderde vijf minuten voor rust. Atalanta leek gelijk te kunnen maken, maar kreeg de bal er niet in. Rafael Toloi werd daarbij op onorthodoxe wijze afgestopt door Martínez. Tot onbegrip van de bezoekers besloot de VAR geen strafschop toe te kennen.

Atalanta mocht zich bestolen voelen, maar pakte de draad na rust op. Ruslan Malinovskiy raakte de buitenkant van de paal met een heerlijke knal van grote afstand. Een kwartier voor tijd kreeg Atalanta alsnog loon naar werken. Gosens dook bij de tweede paal op en tekende voor de verdiende gelijkmaker: 1-1. Koploper Inter wankelde en moest zelfs vrezen voor een nederlaag.

In het voetbalgevecht kreeg Atalanta twee minuten voor tijd dé kans op de winnende. Malinovskiy versierde een strafschop na een duel met Alessandro Bastoni, maar Samir Handanovic keerde de inzet van Luis Muriel en behoedde Inter voor erger. Juventus, dat nu één puntje minder heeft, kan zondag bij winst op AS Roma desondanks de koppositie overnemen.