Verbazing over aanstelling Van Bodegom bij Feyenoord: 'Hij was heel manipulatief'

Verbazing over aanstelling Van Bodegom bij Feyenoord: 'Hij was heel manipulatief'

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 09:40ma 13-01-2020 om 09:40

Laatste update: maandag 13 januari 2020 om 09:45ma 13-01-2020 om 09:45

Toon van Bodegom, president-commissaris bij Feyenoord, is de machtigste man binnen de Rotterdamse club. Er is een harde machtsstrijd gaande bij Feyenoord en sinds zijn komst vertrokken er al twee directeuren en een commissaris.  

Van Bodegom staat sinds maart 2019 aan het roer in Rotterdam en hoewel hij een toezichthouder is, laat hij zich nadrukkelijk gelden bij de club. Van Bodegom was in het verleden onderdeel van de punkband Paradogs. Volgens gitarist Jaap Deelstra had de huidige president-commissaris van Feyenoord een vlotte babbel. "Hij kon praten als Brugman. Echt niet te geloven. Hij verzon het waar je bij stond", vertelt Deelstra in gesprek met het NRC.

De band viel niet veel later uit elkaar en dat had volgens Deelstra ook te maken met het gedrag van Van Bodegom. "Hij was heel manipulatief, zette mensen tegen elkaar op. Echt ziekelijk gedrag. Ik was stomverbaasd toen ik las dat hij een topfunctie bij Feyenoord kreeg."

Senesi
De onrust bij Feyenoord, waar de vraag wie nu eigenlijk de baas is in Rotterdam steeds meer opspeelt, nam na de komst van Van Bodegom alleen maar toe. Zo was hij zeer nauw betrokken bij de komst van Marcos Senesi, terwijl hij daar vanuit zijn functie geen rol bij zou moeten spelen. "Wie waarvoor verantwoordelijk is binnen de club, daar houdt Toon zich niet zo aan", zegt een betrokkene binnen de club dan ook.

Via een reactie via zijn advocaat Bas Le Poole laat Van Bodegom weten het niet eens te zijn met het artikel van het NRC. "Het is een zeer tendentieus artikel, dat op talloze punten onnodig grievend, onjuist en door de onvolledigheid misleidend is", stelt de president-commissaris.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws