'Heel bijzonder, maar Memphis een bijzonder persoon die je nooit moet afschrijven'

'Heel bijzonder, maar Memphis een bijzonder persoon die je nooit moet afschrijven'

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 11:38ma 13-01-2020 om 11:38

Laatste update: maandag 13 januari 2020 om 11:43ma 13-01-2020 om 11:43

Quincy Promes is niet verrast dat Memphis Depay er alles aan doet om alsnog op tijd fit te zijn voor het EK 2020. De aanvaller van Ajax is goed bevriend met zijn Oranje-ploeggenoot en heeft met hem te doen.

Memphis scheurde in december de voorste kruisband in zijn linkerknie af. De sterspeler van Olympique Lyon en het Nederlands elftal moest onder het mes, maar hij lijkt van plan om in recordtempo te revalideren. Zestien dagen na de operatie deelde hij al een filmpje op social media, waarop hij wandelde op een loopband.

"Dat is heel bijzonder, maar Memphis is ook een bijzonder persoon", zegt Promes in De Telegraaf. "Die moet je niet afschrijven. Nooit. Of hij het EK wel of niet haalt, laat ik aan de doktoren. Maar hem moet je nooit onderschatten. Het is extra zuur dat hij is weggevallen, want we hebben het EK mede dankzij hem gehaald. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij sterker terugkomt."

Promes ziet dat meer en meer topvoetballers te maken hebben met zware knieblessures. "Het wordt een soort vloek. In een korte periode hebben veel voetballers hier last van gekregen. Als ik de beelden ervan zie, dan zijn het meestal van die onschuldige momenten waarop het gebeurt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws