Estse spits wijst Heerenveen af en hoort niets van Feyenoord: 'Niets concreet'

Estse spits wijst Heerenveen af en hoort niets van Feyenoord: 'Niets concreet'

13-01-2020 17:30
15

SC Heerenveen en Feyenoord hebben naast Erik Sorga, een 20-jarige spits uit Estland gegrepen. De aanvalsleider van het nationale elftal was op schot in de Estse competitie en stond in de belangstelling van beide Eredivisie-clubs, maar koos voor DC United in Amerika.

Sorga, die in het voorbije seizoen in de Estse competitie liefst 31 doelpunten maakte in 34 wedstrijden, claimt een voorstel te hebben gehad van Heerenveen. "Ik kan met zekerheid zeggen dat er aanbiedingen waren uit Portugal en Nederland", vertelt hij tegenover de Estse krant Delfi. "Braga wilde me hebben en Heerenveen ook. Ze boden me een huurperiode van zes maanden en het recht om me daarna te kopen."

Daarnaast was ook Feyenoord geïnteresseerd in de spits. "Zij deden alleen geen concrete aanbieding. Ook Wisla Krakau wilde wel, maar daar ging de coach weg en toen verviel het aanbod. In Zweden was er nog AIK, maar ik koos voor Amerika."

Sorga, die in de EK-kwalificatiereeks ook in actie kwam tegen het Nederlands elftal, ziet er wel een klein beetje tegenop om naar Amerika te gaan. "Mijn ouders beschouwden deze optie als de laatste optie, als er niets anders was. Ze willen niet dat ik zo ver van ze weg woon. Het zal moeilijk voor me worden, maar bij iedere wedstrijd van het nationale team vlieg ik terug."