'Vormer is een betere afmaker dan Firmino en vergelijkbaar met Salah'

'Vormer is een betere afmaker dan Firmino en vergelijkbaar met Salah'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 08:53di 14-01-2020 om 08:53

Simon Mignolet verruilde Liverpool afgelopen zomer voor Club Brugge, waar hij samenspeelt met onder meer Ruud Vormer. De doelman is zeer enthousiast over de Nederlandse middenvelder, die qua afwerken zelfs beter zou zijn dan Roberto Firmino.

Vormer en ook Hans Vanaken dollen regelmatig met Mignolet over zijn verleden bij Liverpool, vertelt laatstgenoemde in Het Laatste Nieuws. "Als Ruud en Hans op de training scoren, roepen ze: Dat is wat anders dan Firmino en Salah, hé! Onze relatie is zeer goed. Ook de sfeer op de training en de beleving hier is super. Je kan het vergelijken met die bij de nationale ploeg. Club is een vriendengroep."

Mignolet is bovendien te spreken over de kwaliteiten van Vormer en Vanaken, die op een bepaald vlak opvallend genoeg niet onder zouden doen voor de sterren van Liverpool. "Zowel Hans als Ruud zijn heel goede afwerkers. Firmino en Mo zijn natuurlijk ongelooflijke voetballers, maar Firmino is geen geboren killer. Hans en Ruud moeten qua afwerking zeker niet onderdoen voor Bobby."

"Ik durf zelfs te zeggen dat Hans en Ruud op dat vlak beter zijn dan Roberto Firmino. En dat ze van een vergelijkbaar niveau zijn als Mo", aldus Mignolet.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws