Doelstelling naar beneden bijgesteld: 'Zijn niet beter dan ADO en RKC'

Doelstelling naar beneden bijgesteld: 'Zijn niet beter dan ADO en RKC'

14-01-2020 09:12
117

PEC Zwolle heeft de doelstelling naar beneden bijgesteld. De ploeg van trainer John Stegeman richt zich dit seizoen op directe handhaving. De Overijsselse club staat slechts vijftiende in de Eredivisie, met een voorsprong van één punt op de degradatieplaatsen.

"We realiseren ons waar we staan. We weten dat we op het ogenblik niet beter zijn dan ADO, RKC en andere clubs die in de onderste regionen staan, maar we hebben wel het vertrouwen dat we daar uit kunnen komen", vertelt technisch manager Mike Willens aan De Stentor. "Voor dit seizoen is handhaving de enige realistische doelstelling."

Daar baalt Willems wel van. "Natuurlijk trek ik het me aan. Met onze begroting, onze club en onze stad horen we op dit moment niet op de vijftiende plaats te staan. Het is alleen met alle blessures die wij hebben gehad, bepalende spelers die we daardoor lang misten en dertien nieuwe spelers en een nieuwe trainer die kwamen, wel te verklaren."

Transfermarkt
Hoewel de situatie penibel is, hoeven de fans van PEC niet te rekenen op een 'karrevracht' aan nieuwe aanwinsten. Wel kregen Darryl Lachman, Rick Dekker en Thomas Bruns al te horen dat ze mogen vertrekken. "Als niemand vertrekt, zullen wij ook niet veel doen deze window. We houden onze ogen en oren open, vooral voor de linkerkant van de verdediging of op de 6-positie, waar we na dit seizoen zeker iemand kunnen gebruiken door het vertrek van Dekker en Lachman."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie