Update: 'NAC is niet overtuigd en breekt onderhandelingen met Van Wonderen af'

Update: 'NAC is niet overtuigd en breekt onderhandelingen met Van Wonderen af'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 10:32di 14-01-2020 om 10:32

Laatste update: donderdag 23 januari 2020 om 07:48do 23-01-2020 om 07:48

NAC Breda zet volgens VI in op Kees van Wonderen als nieuwe trainer. Van Wonderen zou de enige serieuze kandidaat zijn om Ruud Brood op te volgen en de eerste gesprekken zijn naar verluidt ook al gevoerd.

Voetbal International stelt dat Van Wonderen geen haast heeft om zijn ja-woord te geven aan de Parel van het Zuiden. Van Wonderen zou namelijk nog een aantal dingen willen bespreken voordat hij zijn handtekening zet. Zo wil hij er niet op afgerekend worden als NAC dit seizoen niet promoveert en wil hij een plan voor de langere termijn op tafel hebben liggen.

NAC sprak de afgelopen week al een aantal keer met de beoogde opvolger van Ruud Brood, die op oudejaarsdag werd ontslagen door de Brabanders. Die gesprekken met Van Wonderen zouden deze week een vervolg moeten krijgen.

Nadat Van Wonderen al voor de groep had gestaan bij Oranje Onder-17 en Onder-18 was hij tot december actief bij het Nederlands elftal als assistent van bondscoach Ronald Koeman. Hij stapte echter op omdat hij de ambitie had om zelf als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Dat gebeurt dus mogelijk bij NAC, dat het vizier momenteel volledig heeft gericht op Van Wonderen.

Update: Kees van Wonderen heeft een vervolggesprek gehad bij NAC Breda, meldt BN DeStem. De Brabantse club zat maandag opnieuw om tafel met de 51-jarige trainer. Hoewel er een shortlist van drie is in het Rat Verlegh Stadion, geldt Van Wonderen als topfavoriet. Zijn gebrekkige ervaring in het betaalde voetbal doet daar niets aan af. Bij Oranje O17 en Oranje O18 stond hij al wel op eigen benen.

Update: NAC Breda gaat toch niet in zee met Kees van Wonderen. Volgens het Algemeen Dagblad heeft de Keuken Kampioen Divisie-club de stekker uit de onderhandelingen met de 51-jarige trainer getrokken.

NAC zoekt een opvolger voor de ontslagen Ruud Brood en voerde meerdere gesprekken met Van Wonderen. De Parel van het Zuiden is niet volledig overtuigd geraakt dat de ex-assistent van bondscoach Ronald Koeman de juiste man is. Van Wonderen stond niet eerder op eigen benen in het betaald voetbal.

Willem Weijs blijft voorlopig aan als interim-trainer. Hij zit donderdagavond ook op de bank in het bekerduel met PSV.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Van Wonderen de juiste man voor NAC?

(1391 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws