Vitesse biedt vakkenvuller hoop op profcontract: 'Je mag mee op trainingskamp'

Vitesse biedt vakkenvuller hoop op profcontract: 'Je mag mee op trainingskamp'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 11:00di 14-01-2020 om 11:00

Laatste update: dinsdag 14 januari 2020 om 11:04di 14-01-2020 om 11:04

Daan Huisman mocht als aanstormend talent met Vitesse mee op trainingskamp naar Portugal, maar verdient zijn geld momenteel als vakkenvuller in de supermarkt. Het wachten is op een eerste contract bij Vitesse.

Als zeventienjarig talent mag Huisman zich inmiddels selectiespeler van Vitesse noemen, al bleef een contract vooralsnog uit. Onderweg naar zijn skivakantie in Oostenrijk kreeg Huisman een telefoontje. 'Je mag mee op trainingskamp', hoorde hij van fysiektrainer Jan van Norel. "Wauw, dacht ik. Ik ben dus echt goed bezig", vertelt de jongeling aan De Gelderlander.

Terwijl de eerste gesprekken voor een contract in Arnhem binnenkort zullen plaatsvinden, werkt Huisman nu nog als vakkenvuller bij de Jumbo. Maar toch haalde trainer Edward Sturing hem al bij de selectie en daar leert de jongeling veel. " Het tempo ligt hoog, elke bal moet goed zijn. In de Onder 19 heb je bij een verkeerde aanname van de bal net nog even tijd. Hier staan ze meteen op je lip. Dat is goed voor me. Ik kan niet nonchalant zijn."

De jonge middenvelder, die nog wacht op zijn officiële debuut voor Vitesse, ziet daarnaast nog een groot verbeterpunt: zijn linkerbeen. "Daar valt nog veel winst te halen. Ik voetbal in mijn vrije tijd met mijn broertje vaak nog op het veld van RKHVV. Dan gaat heel veel extra met links. Ik weet ook dat ik explosiever moet zijn. Daar werk ik ook aan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws