Kwakman tipt Volendam-uitblinker: 'Denk dat hij al niet meer naar AZ gaat'

Kwakman tipt Volendam-uitblinker: 'Denk dat hij al niet meer naar AZ gaat'

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 08:19wo 15-01-2020 om 08:19

Laatste update: woensdag 15 januari 2020 om 08:33wo 15-01-2020 om 08:33

Kees Kwakman is vol lof over FC Volendam-uitblinker Micky van de Ven. Van de Ven is pas achttien jaar, maar gooit nu al hoge ogen bij de club, die op een verrassende vierde plaats staat in de Keuken Kampioen Divisie. Kwakman verwacht dat de verdediger een grote stap gaat maken. 

"Eerlijk gezegd denk ik dat hij al niet meer naar AZ gaat", zegt Kwakman bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Hij mag nu niet weg. We hangen grote kettingen om het stadion. Hij mag er niet uit", grapt de ex-middenvelder, die in totaal vijf jaar voor Volendam speelde.

"AZ zou voor hem een prima stap zijn. Ik weet niet wat die jongen wil. Misschien wil hij eerst een kleine stap maken of direct naar een grote club en dan verhuurd worden. Ik weet niet meer, want ik ken die jongen voor de rest niet, maar ik denk het", zegt Kwakman. "Ook omdat er een bepaald bedrag gevraagd gaat worden. AZ heeft hem al op de korrel, denk ik. Mijn gevoel zegt dat hij een grote stap gaat maken."

AZ trok in de winterstop Ramon Leeuwin aan. NOS-commentator Jeroen Elshoff snapt dat de club niet voor Van de Ven gegaan is. "Dat zou ik nooit doen, omdat je dan met een jongen van achttien de knock-outfase van de Europa League ingaat. Je wil meedoen om het kampioenschap, dat moet je niet doen met een jongen van achttien."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Van de Ven moet na dit seizoen naar de Eredivisie

Ja
93%
Nee
7%
(1215 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws