Tottenham Hotspur sluit eerste transfer af sinds entree Mourinho: deal met Benfica

Tottenham Hotspur sluit eerste transfer af sinds entree Mourinho: deal met Benfica

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 10:08wo 15-01-2020 om 10:08

Laatste update: woensdag 15 januari 2020 om 10:15wo 15-01-2020 om 10:15

Tottenham Hotspur heeft zijn eerste aanwinst onder José Mourinho binnen. De Noord-Londenaren hebben zich verzekerd van de komst van Gedson Fernandes.

De 21-jarige middenvelder - tweevoudig international van Portugal - zal de komende anderhalf jaar gehuurd worden van Benfica. Tottenham heeft een optie tot koop bedongen, laat het weten via de officiële kanalen. Voor welk bedrag Gedson definitief overgenomen kan worden en voor hoeveel seizoenen hij dan kan tekenen, laat de club in het midden.

Met de komst van de Portugees speelt Tottenham alvast in op een mogelijk vertrek van Christian Eriksen. De Deense ex-Ajacied wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Internazionale.

Gedson doorliep de jeugdopleiding van Benfica en maakte vorig seizoen zijn officiële debuut in de hoofdmacht van O Glorioso. De controleur speelde 46 officiële wedstrijden namens de uiteindelijke landskampioen van Portugal. Dit seizoen kwam hij minder vaak in actie: mede door blessureleed bleef de teller steken op zeven competitieduels, waarvan de meeste als invaller.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws