Premier League-clubs met handen in het haar: Kameroen verplaatst Afrika Cup

Premier League-clubs met handen in het haar: Kameroen verplaatst Afrika Cup

15-01-2020 16:33 Laatste update: 16:56
46

Een fikse tegenvaller voor Europese clubs met Afrikaanse spelers onder contract. De Afrika Cup van 2021 verhuist weer 'gewoon' naar de winter.

De laatste editie van het Afrikaanse landentoernooi werd in de zomer afgewerkt, tot vreugde van de Europese clubs. Door de verplaatste editie kon men gewoon beschikken over hun Afrikaanse spelers tijdens de maand januari en de eerste week van februari. Op verzoek van gastland Kameroen is de editie van 2021 weer verplaatst naar de winter, waardoor men, met name in Engeland, weer moet puzzelen tijdens de beginperiode van 2021.

Ook Nederlandse clubs moeten anticiperen tijdens de eerste wedstrijden na de winterstop. Zo staan bij Ajax bijvoorbeeld Hakim Ziyech en Noussair Mazrouai (Marokko) onder contract, net als Andre Onana (Kameroen). Grote Afrikaanse sterren als Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon), Riyad Mahrez (Algerije), Sadio Mané (Senegal) en Mohamed Salah (Egypte), moeten verstek laten gaan tijdens een drukke Premier League-periode. De Afrika Cup in 2021 gaat van start op 9 januari en de finale wordt op 6 februari afgewerkt.