Hiddink regelt nieuwe PSV-assistent: Ja, verrassend, hè? Ook voor mij, hoor

Hiddink regelt nieuwe PSV-assistent: "Ja, verrassend, hè? Ook voor mij, hoor"

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 11:57do 16-01-2020 om 11:57

René Eijkelkamp (55) gaat interim-trainer Ernest Faber assisteren bij het eerste elftal van PSV, zo maakte de Eindhovense club deze week bekend. De oud-spits vindt dat zelf misschien nog wel het meest verrassend.

"Ja, verrassend, hè? Ook voor mij, hoor, ik had totaal niet meer verwacht dat ik nog op het veld zou terugkeren als trainer. Was ook niet mijn bedoeling", vertelt Eijkelkamp in een interview met De Stentor. In de winterstop kreeg hij een belletje van Guus Hiddink. "Ook verrassend, want Guus belt nooit, die appt alleen maar."

"Lange, zei hij, je moet het veld weer op, Ernest helpen. (...) Als Guus belt, denk je na. Helemaal als hij namens PSV belt, die club zit in mijn hart, PSV loopt als een rode draad door mijn carrière. (...) Ik heb vervolgens een paar dagen bedenktijd genomen, overlegd met de familie die enthousiast reageerde en 'ja' gezegd."

Het wordt de vierde periode van Eijkelkamp bij PSV, als speler en als assistent-trainer. "Drie, vier dagen per week op het veld staan tot het einde van het seizoen. Beetje observeren, trainen, jongens individueel aanspreken en zorgen dat er een positieve sfeer ontstaat. Het is wel een goeie groep, hoor. Alleen wat jong nog."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws