Capaciteit van de Johan Cruijff Arena verhoogd: meer kaarten voor Ajax-supporters

Capaciteit van de Johan Cruijff Arena verhoogd: meer kaarten voor Ajax-supporters

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 15:02vr 17-01-2020 om 15:02

De Johan Cruijff Arena krijgt er bijna duizend zitplaatsen bij. De hoeken in het stadion van Ajax worden opgevuld, waardoor er vier extra vakken bij zullen komen. Het stadion komt daarmee tegemoet aan de wensen van supporters. De bouw is ondertussen gestart.

Door de toevoeging van ongeveer 880 stoelen komen er namelijk ook meer mogelijkheden voor supporters om bij wedstrijden aanwezig te zijn, valt te lezen op de officiële website van het stadion. De kaarten voor wedstrijden van Ajax in Europa zijn meestal in rap tempo uitverkocht en door het opvullen van de open hoeken van het stadion krijgen meer Ajacieden de kans om een wedstrijd van de Amsterdammers te bezoeken.

In het statement op de site van het stadion valt te lezen dat de extra vakken voor aanvang van het EK in 2020 klaar zullen zijn. Dat betekent dat er voor de groepswedstrijden van Oranje, die in de Johan Cruijff Arena worden afgewerkt, nog wat extra kaarten beschikbaar komen. De nieuwe delen in de hoeken zijn beweegbaar, waardoor ze omhoog gehaald kunnen worden. Op die manier kunnen diverse materialen nog altijd het stadion in vervoerd worden.

Door de toevoeging van zo'n 880 extra zitplaatsen stijgt de capaciteit van de Johan Cruijff Arena naar bijna 56.000 stoelen.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws