Mount deelt anekdote uit Vitesse-kleedkamer: 'Ik kon het niet geloven'

Mount deelt anekdote uit Vitesse-kleedkamer: 'Ik kon het niet geloven'

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 19:37vr 17-01-2020 om 19:37

Mason Mount weet nog goed dat hij voor de eerste keer de kleedkamer van Vitesse binnenstapte. De middenvelder van Chelsea werd voor één seizoen gehuurd door de Arnhemmers en bewees zichzelf al snel als revelatie. Ex-aanvoerder Guram Kashia had niet verwacht dat Mount zo goed zou zijn.

"Ik liep de kleedkamer in en daar zaten een paar grote spelers die hun sporen in het voetbal hadden verdiend", zegt Mount tegen The Daily Mail. "Ik was nog een jongen. Het was een test. Dus ik liep rond en gaf iedereen een hand en Kashia vertelde me pas aan het einde van het seizoen wat hij op dat moment dacht: Hij zei: ik kon niet geloven dat de club dit kleine jochie had gehaald. Je zag er verdwaald uit en ik kon niet geloven dat we jou hadden gecontracteerd."

Mount begreep wat Kashia bedoelde. "Ik zag er waarschijnlijk bang, nerveus, klein en jong uit. Wat ik ook was. Maar aan het einde van het seizoen werd ik benoemd tot Speler van het Jaar en maakte ik veertien doelpunten. Ik heb zoveel geleerd en ben hard gegroeid. Dat Kashia later zei dat hij het mis had betekende veel voor me. Dat betekende dat ik de strijd gewonnen had."

Mount keerde in de zomer van 2018 terug bij Chelsea en werd door zijn huidige manager Frank Lampard naar Derby County gehaald. "De twee verhuurperiodes draaiden om het opdoen van ervaring en hard werken zodat ik bij een terugkeer bij Chelsea kans zou maken op een plek in het eerste elftal. Dat was mijn doel. Het mentale gedeelte van het voetbal speelt een grote rol."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws