'Peperdure meesterzet van AZ: Stengs en Boadu hebben gelimiteerde afkoopsom'

'Peperdure meesterzet van AZ: Stengs en Boadu hebben gelimiteerde afkoopsom'

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 07:19za 18-01-2020 om 07:19

Laatste update: zaterdag 18 januari 2020 om 07:31za 18-01-2020 om 07:31

AZ kan de komende jaren flink cashen voor zelf opgeleide spelers als Calvin Stengs en Myron Boadu. De Alkmaarders mogen zich daardoor na Ajax en PSV het derde financiële powerhouse van de Eredivisie rekenen, schrijft De Telegraaf. Toch is het de vraag of ze de volle buit krijgen.

Boadu, Stengs, Pantelis Hatzidiakos en Owen Wijndal behoren namelijk tot de stal van Mino Raiola. Volgens de ochtendkrant gaat 'in de markt het verhaal dat ze een gelimiteerde transfersom hebben'. AZ rolde de afgelopen jaren bewust de rode loper uit voor de machtige zaakwaarnemer, die doorgaans een deel van de transferrechten bemachtigd.

De Alkmaarders zou het kwartet geadviseerd hebben om zich te laten begeleiden door José Fortes Rodriguez, een oud-speler van AZ en collega van Raiola. Daar staat tegenover dat de toptalenten langer in het Afas Stadion te bewonderen zijn en dit jaar zelfs meedoen om de landstitel. Aan de andere kant vangt AZ mogelijk niet de hoofdprijs. 'Een peperdure meesterzet', aldus De Telegraaf.

Juventus
De krant meldt dat Stengs nadrukkelijk in beeld is bij Juventus, dat komende zomer wil verjongen. Dat kan niet los worden gezien van Raiola, die vorig jaar Matthijs de Ligt al naar Turijn bracht. Ook FC Barcelona zou interesse hebben voor de vleugelaanvaller van AZ, maar in Camp Nou vrezen ze al voor hun kansen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws