Emanuelson overweegt Utrecht-vertrek: 'Baal dat ik er dan nog niet in sta'

Emanuelson overweegt Utrecht-vertrek: 'Baal dat ik er dan nog niet in sta'

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 08:16za 18-01-2020 om 08:16

Urby Emanuelson is teleurgesteld dat hij vrijdagavond op de bank zat bij FC Utrecht in het uitduel bij PEC Zwolle in de Eredivisie. Niet de ervaren linkspoot, maar debutant Mitchell van Rooijen kreeg de kans door de absentie van Adam Maher en Bart Ramselaar.

"Natuurlijk ben je niet blij, dat je er nog niet in staat, als er zoveel jongens geblesseerd zijn. Daar baal ik wel een beetje van", zegt de 33-jarige Emanuelson in De Telegraaf. "Ik denk dat ze wel weten wat ze aan me hebben en wat ik kan brengen. Dan is het aan de trainer om zijn keuze te maken."

De zeventienvoudig international mocht dit seizoen pas acht keer invallen in de Eredivisie. De nieuwe domper doet hem twijfelen aan zijn toekomst in de Domstad, waar hij een aflopend contract heeft. Hij sluit een vertrek deze winter niet uit. "Je bent er wel mee bezig, maar het hangt er ook vanaf of er iets interessants op je pad komt. Dat is er op dit moment niet echt. We wachten het gewoon af. Het is nog twee weken."

Emanuelson benadrukt dat hij het nog naar zijn zin heeft bij Utrecht en niet per se weg hoeft. "Maar je wil wel minuten maken, als die mogelijkheid er is. Ik weet dat ik op dit moment Adam, Simon (Gustafson, red.), Bart en Joris (van Overeem, red.) voor me heb, maar dan hoop je toch wel daar achter te zitten. Dat was ditmaal niet zo en dat doet best wel pijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Emanuelson deze maand beter vertrekken bij FC Utrecht?

(1582 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws