Geen winnaar bij Twente - Groningen, veelbesproken penaltymoment

18-01-2020 21:37
40

FC Twente en FC Groningen hebben een saaie wedstrijd gelijkgespeeld. In Enschede werd het 0-0. Beide ploegen schieten met het punt weinig op.

Een gezapig eerste kwartier leverde nauwelijks hoogtepunten op in de Grolsch Veste. Groningen liet zich daarna wat meer zien, maar creërde amper kansen. Ook Twente was niet gevaarlijk.

Na een schot van Aitor Cantalapiedra vroeg in de tweede helft gebeurde er lang weinig. De Spanjaard stond tien minuten later oog-in-oog met doelman Sergio Padt, maar Django Warmerdam trad op als redder. Kort daarna kreeg Kaj Sierhuis een strafschop, nadat debutant Giovanni Troupée licht zijn been uitstak. Scheidsrechter Dennis Higler legde de bal makkelijk op de stip. Ajdin Hrustic schoot echter op de paal.

Groningen-trainer Danny Buijs bracht Romano Postema voor Sierhuis, maar ook hij kon het verschil niet maken. Ramon Pascal Lundqvist kreeg nog een kans namens Groningen, maar doelman Joël Drommel van Twente redde eenvoudig. Twente was in de slotfase de bovenliggende partij en kreeg kleine mogelijkheden, maar scoorde niet.

Groningen blijft op de tiende plaats staan. Twente staat twaalfde. Als Sparta zondag van Ajax wint, komen de Rotterdammers in punten gelijk met Groningen.